Banner 3

Kunstmanifestatie winkelcentrum De Schoof

Update: In verband met het Coronavirus zal de geplande kunstmanifestatie van 5 t/m 19 september niet door gaan. Wij hopen op een ander moment in de nabije toekomst alsnog de Kunstmanifestatie te kunnen organiseren. Via deze website zullen wij u op de hoogte houden over de ontwikkelingen rondom een nieuwe datum voor de manifestatie. 

Stichting Het KunsThuis Hendrik-Ido-Ambacht

Het enige dat je kunt veranderen aan anderen, is de manier waarop je naar hen kijkt.

De stichting is opgericht vanuit de gedachte dat ieder mens de mogelijkheid moet hebben zich via kunst en cultuur te verbinden, ongeacht iemands (financiële) situatie, lichamelijke en/of geestelijke beperking of anderszins.

849

Likes

11

samenwerkingsverbanden

2

Mogelijke locaties

15

vrijwilligers in werkgroepen

Wat doet het kunsthuis

Op dit moment zijn we druk bezig met het opzetten van het Kunsthuis. Als alles straks klaar is, zal het Kunsthuis bestaan uit:

Werkatelier

Het Kunsthuis heeft een werkatelier waar kunst- en cadeau-artikelen gemaakt worden van o.a. afval- en restmateriaal. Het is een werkplek voor mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder professionele begeleiding.

Werkatelier-verhuur

Er zijn werkateliers te huur voor o.a. scholen, culturele organisaties of kunstenaars, om bijvoorbeeld een kunstproject te houden of creatieve workshops te geven. Deze ruimtes zijn volledig ingericht en voorzien van diverse gereedschappen, schildersezels, bokken enz.

atelier-verhuur

Als kunstenaar heb je de mogelijkheid een atelierruimte te huren. Je kunt ook samen met een groepje atelierruimte huren. Hierbij is het mogelijk je werk te exposeren in de galerie. Het is ook mogelijk tegen een vergoeding je werk te verkopen via onze kunstwinkel.

Kunstwinkel

In onze kunstwinkel worden de in ons werkatelier gemaakte kunst- en cadeau-artikelen en kunst van plaatselijke kunstenaars verkocht. Waneer je op zoek bent naar een leuk en origineel cadeau, ben je hier op de juiste plek.

Lunchroom

In onze lunchroom worden (h)eerlijke gezonde lunchgerechten geserveerd. Zoveel mogelijk bereid met lokale biologische producten. Ook vind je hier diverse lekkernijen waaronder gluten- en lactosevrij gebak en snoeperijen zonder geraffineerde suikers.

Galerie

In onze galerie vinden maandelijks wisselende exposities plaats met kunst van het werkatalier, van lokale en regionale kunstenaars en van leerlingen van scholen uit de omgeving. Kortom, de moeite waard om eens te komen kijken en te ervaren hoe kunst leeft in Hendrik-Ido-Ambacht.

Kunstuitleen

Onze afdeling kunstuitleen beschikt over een ruime collectie hedendaagse kunst. De kunstwerken kunnen door zowel particulieren als bedrijven onder gunstige voorwaarden worden geleend. Het is ook mogelijk om geleende kunst aan te kopen, waarbij de betaalde huur in mindering wordt gebracht.

Workshops

Wil je lekker creatief aan de slag? Laat je inspiereren door enthousiaste, bevlogen kunstenaars in onze kleurrijke ambiance. Er worden in het Kunsthuis diverse creatieve workshops gegeven, zoals schilderen, kleien, keramiek, sieraden maken enz. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk.

Projecten

Het kunsThuis organiseert in samenwerking met winkeliersvereniging van winkelcentrum De Schoof een kunstmanifestatie van 5 september t/m 19 september 2020.  

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN ?

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen van het Kunsthuis!

Ons team

Het team van het Kunsthuis Hendrik-Ido-Ambacht bestaat uit een bestuur plus diverse werkgroepen en wordt door enthousiaste en gedreven vrijwilligers bemand. Wil je ook vrijwilliger worden bij het Kunsthuis? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Dan kijken we samen waar jij met jouw talent het beste past.

bestuursleden nieuw 2.0

Meest gestelde vragen over het Kunsthuis Hendrik-Ido-Ambacht

Staat je vraag er niet tussen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Wat is het Kunsthuis?

Het Kunsthuis Hendrik-Ido-Ambacht is een sociaal kunstcentrum. Een interactief centrum, waar kunst voor verbinding zorgt. Kunst in de breedste zin van het woord, voor iedereen toegankelijk.  

Het centrum bestaat uit verschillende onderdelen, waarin de mens als persoon, ongeacht afkomst of beperking, centraal staat. Denk hierbij aan een werkatelier (waar kunstartikelen worden gemaakt van o.a. afvalmateriaal), creatieve workshops, dagbesteding, een galerie, lunchroom en kunstuitleen. Dit alles voor en door mensen uit de regio en met name voor mensen in een isolement en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kortom: een plek waar mensen met elkaar, iets voor elkaar kunnen betekenen.

Wat is de status van het Kunsthuis?
Ik ben een geïnteresseerde kunstenaar. Waar kan ik meer informatie krijgen?
Hoe kan ik vrijwilliger worden in het Kunsthuis?
Kan ik het Kunsthuis financieel ondersteunen?
Wanneer en waar start het Kunsthuis?

Stuur ons een berichtje

We zullen dit zo snel mogelijk belonen met een berichtje terug.

Door het formulier in te sturen accepteert u onze privacy regels.
captcha
Herladen

Secretariaat

De Pannenboeter 54

3343 PH Hendrik-Ido-Ambacht

Telefoon

06-11370715

Kamer van Koophandel

Rotterdam 67196535

Internet

www.hetkunsthuis-hia.nl

mail contactformulier

© 2017 Het Kunsthuis HIA. All Rights Reserved. Designed By FotoExpressie

Search